U bevindt zich hier: Tips voor thuis

Tips voor thuis

Op deze pagina geven we een aantal tips voor materialen die u thuis kunt gebruiken. Deze materialen zijn bedoeld als aanvulling op het lespakket dat u van ons heeft ontvangen. We zullen deze pagina aanvullen als we leuke ideeën tegenkomen.

Laatste update: dinsdag 26 maart, 21.00 uur

Driestarjournaal

De Driestar en de Reformatorische Omroep zenden dagelijks een Driestarjournaal uit. In dit journaal wordt iedere dag een Bijbelverhaal verteld. Dit journaal verschijnt iedere schooldag om 09.00 uur op de website van Driestar Hogeschool.

Uitgeverij De Banier

Uitgeverij De Banier geeft twee luisterboeken cadeau. Elke schooldag komt er een nieuwe aflevering bij. De luisterboeken zijn te vinden op de website van De Banier.

Junior Einstein

Op de website van Junior Einstein vind je verschillende oefeningen per vakgebied.


Onderstaande tips vonden we (onder andere) op de website www.wij-leren.nl

Buitenspelen

Op de website SpeelBeweging staan 93 buitenspeeltips. Een ander leuk idee is bowlen met flessen: Vul de flessen met water (eventueel verschillende soorten kleurstof), pak je bal en bowlen maar.

Lezen

Het maken van leeskilometers is heel belangrijk. Het mooiste is als ouders of andere familieleden zelf voorlezen. Kan dit niet, dan zijn er ook op YouTube prentenboeken te vinden. Ook de website Digiboeks heeft veel digitale prentenboeken. Of neem een kijkje op www.bereslim.nl.  Daarnaast zijn er bij de Voorleeshoek en de Online Bibliotheek ook luisterboeken beschikbaar. Voor wie wil oefenen met AVI lezen kan terecht op deze website. Het flitsen van woorden kan handig met deze website. U kunt ook dit informatieve prentenboek over het Coronavirus lezen en bekijken.

Taal en spelling

Via deze website kun je zelf een woordzoeker maken. Het is ook leuk om zelf rebussen te bedenken en door een ander te laten oplossen. Oefenen met taal kan natuurlijk ook door het schrijven van een brief naar een klasgenoot, familielid of iemand uit de buurt. Ook leuk: een interview met opa en/of oma via beeldbellen.

Op de website van juf Melis vindt je (gratis) oefeningen die je kunt gebruiken om met werkwoordspelling aan de slag te gaan.

Rekenen

Schaken is heel zinvol voor de denkontwikkeling van kinderen. Via Chessity.com is leren schaken deze weken gratis. Daarnaast is het oefenen van tafels belangrijk. Maak bijvoorbeeld een hinkelbaan met de tafels. Zin om te tekenen? Maak een plattegrond van je kamer of huis. Oudere kinderen kunnen dit op schaal doen. Ook bij koken en bakken komt veel rekenwerk en ook begrijpend lezen kijken. Een andere handige website is www.rekenen.nl. Op deze website kun je terecht voor automatiseringsopgaven voor de groepen 3 tot en met 8.

Aardrijkskunde en geschiedenis

Duik in de geschiedenis van je woonplaats. Wat is er allemaal gevonden? Zoek het uit op www.archeologieopdekaart.nl of kijk hoe je de omgeving is veranderd via www.topotijdreis.nl. Verwerk de informatie in een muurkrant, poster of tijdlijn. Maak een mini-atlas. Oudere kinderen kunnen dit via www.piktochart.com. Op de Belgische site www.klascement.net staan ook veel ideeën, evenals op basisonderwijs.online.

Natuur

Op de website Proefjes.nl staan eenvoudige proefjes om kinderen vanaf 8 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met natuurkunde, scheikunde en biologie. Er is ook een website met natuurkundige proeven voor oudere leerlingen. Je kunt ook de natuur in trekken met je verrekijker, loep, planten- en dierengids. Op de website van van Natuurmomenten staan heel veel tips. Of kijk gewoon vanuit je luie stoel in de nestjes van verschillende vogels. Dat kan op de website www.beleefdelente.nl