U bevindt zich hier: Groep 0/1/2A

Groep 0/1/2A

Welkom op onze klassenpagina! In onze kikkergroep zitten wij met 30 vrienden en vriendinnen. Het is altijd gezellig met elkaar én met Kikker en zijn vrienden! Er valt altijd iets te beleven. Kijkt u met ons mee?

Weer een gezellig feestje bij ons in de klas, want Cornald is zes jaar geworden! In de klas hebben wij het (vieze) water uit de sloot schoon gezuiverd. Dat was een leuke afsluiting van ons thema ‘water’. Wij houden erg van feestjes in de klas! Marc is de grote broer geworden van Nick!Hoera! Feest in de klas voor Lizz, want ze is vijf jaar geworden!Omdat Tessa de grote, trotse zus is geworden van Thijs, hadden wij vandaag een feestje in de klas! Van harte gefeliciteerd!  Een spannende dag! Tijdens het buitenspelen zagen we ineens een grote bijenzwerm in de boom. Er kwam een imker die de bijen zou gaan vangen, maar ineens zag het zwart van de bijen in de lucht. Ze vlogen ineens weg. We hadden genoeg tijd om alle spullen van de imker goed te bekijken! Bezoek bij ons in de klas… van drie kleine kuikentjes! Jasper nam ze voor een dag mee naar onze klas. Wat vonden wij dat gezellig! Lieve Daan en Rens, welkom bij ons in de klas! Wat is het gezellig met jullie! 

Koningsspelen 2019, het was een feest! Geniet u met ons mee? Eindelijk was het zover… onze excursie naar de molen! Het was gezellig én leerzaam! We sloten deze leuke morgen af met het zingen van Oud-Hollandse liederen, waarbij we begeleid werden door de accordeon van de opa van Rik! Dat klonk prachtig! We hebben ons onderbouwproject afgesloten met een kijkmoment in de gymzaal. Wat kwamen er veel mensen gezellig kijken! 
De komende weken werken wij met de onderbouw en de voorschool over het thema ‘landen’. Onze klas werkt over het land waar wij in wonen: Nederland! We hebben er zin in! 
Wij genieten van het mooie lenteweer! Heerlijk buiten gymmen en daarna buiten eten en drinken.. Echt een feestje!            Hiep, hiep, hoera voor Rick! Hij is zes jaar geworden! Als afsluiting van ons thema ‘de bouwplaats’ hebben we met veel materialen gebouwd. Dat hebben alle bouwvakkers uit onze groep in goed overleg gedaan, om stevig te kunnen bouwen! Een stoere hijskraan bouwen met doosjes, WC-rollen, tape.. en daarna verven. Wat zijn ze mooi geworden! Hoera, een feestje in de klas! Ivy is zes jaar geworden!Hoera! Jelle is de trotse, grote broer geworden van Rinze en Ezra! 

In de klas hebben wij gekeken naar de boogconstructie en de driehoeksconstructie. Waarom worden deze constructies vaak gebruikt? Wij hebben het ontdekt! 

Echte bouwvakkers meten van alles voor ze een huis gaan bouwen… En wij dus ook :-)! 

 Oudermorgens

Het was gezellig druk bij ons in de klas tijdens de oudermorgens… Wij vonden het erg gezellig en hebben ervan genoten!Feest in de klas voor Loïs! Ze is 6 jaar geworden! Hoera voor Lisa! Ze is 5 jaar geworden! 

Thema ‘de bouwplaats’

We zijn begonnen aan een nieuw thema: de bouwplaats! De stoere bouwvakkers uit onze klas werken hard aan een huis op de bouwplaats: het maken van een bouwtekening door de architect, het leggen van de fundament, het zagen van stenen, het stevig bouwen van de muren… Kijkt u maar met ons mee! 

Hoera! Feest in de klas! Luna is 6 jaar geworden! 

Afsluiting thema ‘de winter’

Als afsluiting van het thema ‘de winter’ hebben wij een prachtige winterwandeling met elkaar gemaakt! Ook hebben we hard gewerkt aan een sneeuwpop…wat is die mooi geworden hé!?

Thema ‘de winter’

YES! Sneeuw bij ons thema! En het heeft gevroren.. Dat hebben we gezien aan de ijspegel die Thirza mee heeft genomen. We hebben hem gemeten, wel 30 cm lang. Ook hebben we bij gehouden hoelang het duurde voor de ijspegel helemaal gesmolten was…wel 3 uur! Toen was het alleen nog maar een beetje water. 

Nog een keer feest bij ons in de klas! Want Marc is 4 jaar geworden!

Na de vakantie hadden we gelijk feest in de klas! Hoera, Julia is 4 jaar!

Hoera voor Wieke! Ze is 6 jaar geworden!

Gymmen in het donker net voor de kerstvakantie…spannend, leuk én gezellig!

  Hoera voor Fleur! Ze is de grote, trotse zus geworden van Luuk!

Hoera voor Benthe! Ze is 4 jaar geworden!

Afsluiting thema

Het thema ridders en kastelen hebben we afgesloten met een echt kasteelfeest als echte ridders en jonkvrouwen. Geniet u met ons mee?

Feest in de klas…want Jelle is 6 jaar geworden!

Schoolontbijt

Eindelijk was het zover… ontbijten als ridders en jonkvrouwen in ons kasteel! Wat hebben we lekker gegeten, en wat was het gezellig met elkaar! 

Thema ridders en kastelen

Deze periode werken wij over ridders en jonkvrouwen die vroeger op een kasteel woonden. Wat hebben we al veel geleerd! En wat is het leuk om in het kasteel te spelen als ridders en jonkvrouwen, of om kastelen te bouwen in de bouwhoek. Groetjes van alle stoere ridders en mooie jonkvrouwen uit groep 0/1/2a!

Fijne herfstvakantie!

In de klas hebben we leuke dingen gedaan rondom de herfst!

Feest in de klas voor Thirza, ze is 5 jaar geworden!

Kinderboekenweek 2018

Het thema was: door dik en dun- vriendschap vieren! Dat is ons goed gelukt. Ook kwam er een schrijfster bij ons in de klas, Liesbeth van Binsbergen. Omdat Seth de allermooiste kleurplaat van de klas heeft gekleurd, heeft bij een boek gewonnen. Gefeliciteerd Seth!

Hoera voor Joël! Hij is 5 jaar geworden!

 Dierendag

Wat was het een gezellige dag vandaag met onze knuffels in de klas! We hebben veel met hen gedaan: vertellen in de kring, werken aan de tafels, kijken welke knuffel het grootste is en welke de kleinste.. Het lintje met een sticker hebben ze echt verdiend!

Feest in de klas voor Lieke! Ze is 4 jaar geworden!

Thema kunst

Eindelijk was het zover… met elkaar naar het Kröller-Müller museum, en ook nog met de bus! Wat was het leuk om Zwaan en zijn vriendjes te zien! 

Hoera voor Vajén, ze is 5 jaar geworden!

De eerste schoolweken zitten erop! Wat hebben we al veel gedaan en geleerd…

In de zomervakantie is Iris 5 jaar geworden. Het schooljaar begon gelijk met een feestje in de klas! Hoera voor Iris!

Elke morgen hebben we een werkles. We hebben al veel gedaan: vingerverven, kleien, kleuren en nog veel meer… Werken kunnen wij heel goed!

Elke middag spelen we in de hoeken. We hebben een huishoek, kleurhoek, knutselhoek, winkelhoek, boerderijhoek, treinhoek en nog veel meer hoeken. Spelend leren staat hier centraal!

Ook gaan we elke middag buiten spelen, dat vinden we leuk en gezellig! 

Voor de eerste keer naar de gymzaal. Spannend, maar heel erg leuk!

Iedere maandagmorgen doen we spelletjes uit de kast. Leerzaam en gezellig!

Wie kan de grootste bellen blazen? Hoe kan je met een vork in een bel prikken zonder dat de bel kapot gaat? We hebben het allemaal ontdekt met proefjes..

Rekenen kunnen wij al heel goed. Zeker met lekkere snoepjes!

Hoera! Feest in de klas! Lucas is 5 jaar!