U bevindt zich hier: Groep 3

Groep 3

WELKOM!

Leuk dat u een kijkje komt nemen op onze klassenpagina!

KONINGSSPELEN

Vandaag vierden wij alvast de verjaardag van onze koning. Eerst hebben we spelletjes gedaan en als afsluiter onze fiets, skelter, step, etc. versierd. Met elkaar hebben we een gezellige ochtend gehad. Alle mensen die mee hebben geholpen: bedankt voor jullie hulp! Wij ‘jumpen’ nu heerlijk de meivakantie in! Geniet ervan!

HOERA! De brandweer op bezoek!

Afgelopen weken hebben we gewerkt over het thema ‘Op wielen’. Het prentenboek dat bij het thema hoort, gaat over de brandweer die altijd te laat komt. Daarom vroeg Boaz of zijn vader met nog een aantal brandweermannen op school mocht komen. En dat was dus vandaag. En compliment voor de mannen: ze waren precies op tijd! Toen de auto op het plein stond en de 3! brandweermannen waren uitgestapt, mochten we allemaal vragen stellen. Daarna gingen we in groepjes de brandweerauto bekijken en mochten we zelfs oefenen met de spuit. Wat hebben de kinderen ervan genoten! (En de brandweermannen volgens de juf ook!) Als u op deze link klikt, kunt u de foto’s en filmpjes bekijken die gemaakt zijn. Nogmaals bedankt, mannen van de brandweer!

Nationaal schoolontbijt

Vandaag was het eindelijk zover: ontbijten op school! Tafels in rijen en versierd, kaarsjes en lampjes aan, digibord op standje kachel en een tafel vol brood en beleg. Wat hadden de kinderen er zin in! En wat hebben ze ervan genoten! Ondertussen zit hier ook een juf zich af te vragen of de kinderen thuis ook altijd zoveel eten ;).

Verjaardagen

Inmiddels hebben we weer een aantal verjaardagen gevierd. Vinden we leuk! =)

Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek hebben we verschillende leuke dingen gedaan. We mochten ons eigen lievelingsboek meenemen en daar iets over vertellen, we hebben een vriendschapspoppetje beplakt met stofjes en er was een kinderboekenmarkt. Tijdens de Kinderboekenweek kwam er ook een schrijfster naar onze school, namelijk Liesbeth van Binsbergen. Die heeft ons vertelt hoe zij nou eigenlijk een boek schrijft. Ook hebben we een kleurplaat op ons allermooist ingekleurd. De mooiste verdiende een mooi boek en dat was Jarnick!

Ben Bus

Ein-de-lijk is hij dan klaar: onze eigen Ben Bus! Bijna dagelijks werd er een update gevraagd hoever de juf al was. Vanaf deze week staat hij gezellig bij ons in de klas.

Computeren

Elke dinsdag kijken de kinderen er weer naar uit: computeren! Naast dat het heel leuk is, leren we er ook veel van! Kijk maar eens naar die geconcentreerde gezichten!

Zendingsgeld

Dit schooljaar halen we ons zendingsgeld op voor Philadelphia Namibië. Deze stichting help de kinderen in Namibië die geen ouders meer hebben. In de aula hebben we geluisterd naar een meneer die hierover meer kon vertellen. Hij was zelf ook in dit land geweest en liet ons foto’s en filmpjes zien, zodat we een beetje een indruk hebben gekregen wat er met het geld gedaan wordt!

Een kijkje in de klas

Inmiddels is er alweer een week omgevlogen. We begonnen de week met de verjaardag van Thomas. ‘s Avonds hebben we veel ouders gesproken tijdens de informatieavond. Gezellig! De kinderen hebben een poster meegekregen met alle letters die geleerd worden in groep 3. Leuk om thuis op te hangen en samen mee te oefenen.

Verder hebben we deze week weer gecomputerd, geoefend met het maken van een grafiek en nieuwe letters leren schrijven. En natuurlijk nog veel meer! Fijn weekend!

Herfst

Langzaam begint de herfst ook haar intrede te doen op ons tropisch eiland. Omdat we werken over het thema ‘de boom’ hebben we tijdens handvaardigheid een herfstboom gemaakt. En natuurlijk ook paddenstoelen…

FEEST..

want Roan was jarig! Weer een feestje dus in de klas. Houden we wel van hoor…

Werken, werken, werken

‘Zo, we hebben vandaag echt hard gewerkt!’ is een van de meest gehoorde uitspraken aan het einde van de dag in groep 3. Maar ze hebben gelijk hoor, die leerlingen, want hard werken doen ze! Lezen, rekenen, schrijven en nog veel meer dingen. Gelukkig is er tussendoor ook wel even tijd om iets ontspannends te doen als luisteren naar een verhaal, kleuren of buiten spelen.

Techniekshow

Misschien heeft u het inmiddels al wel vernomen, afgelopen dinsdagmiddag was er een techniekshow in de aula. Een mevrouw van Madscience deed verschillende leuke en ook grappige proefjes met ons. Naast heel erg leuk, was het ook heel leerzaam!

Verjaardagen

Vorige week en deze week hadden we een aantal feestvarkens in de klas, omdat er kinderen in de vakantie jarig waren geweest. En Lisa was net na de vakantie jarig. Bijna elke dag hadden we wel een feestje om te vieren. Vonden de kinderen helemaal niet erg hoor, die hebben genoten van al die traktaties!

Week 1

Inmiddels zitten wij al een weekje in groep 3. En wat hebben we al veel geleerd! We kennen al 4 letters: r, d, i en k. We kunnen zelfs al een paar woordjes lezen, zoals rik en daan.