U bevindt zich hier: Groep 5

Groep 5

Welkom op onze groepssite. Leuk dat u/jij een kijkje neemt.

April 2021

Op 1 april hebben we een gezellige middag met elkaar gehad. We hebben zelf een pannenkoekje gebakken, moeders hebben thuis ook voor ons gebakken. Daarna nog een korte workshop gedaan. Al met al een geslaagde middag. Kijkt u maar mee.

Maart 2021

We zijn alweer een paar weken naar school geweest na de tweede lockdown periode. Blij om elkaar weer te zien. Juf Alderliesten heeft een nieuwe heup gekregen en we gingen met z’n allen op ziekenbezoek.

Januari 2021 Helaas moeten we starten met thuisonderwijs.

December Helaas hadden we geen kerstviering met ouders in de kerk vanwege de coronamaatregelen. Ook de kerstviering op school ging op het laatste moment niet door. Maar we hebben gelukkig niet voor niets geoefend, want we hebben alles opgenomen.

November  Elk jaar doen we mee met het Nationaal Schoolontbijt. Een gezond ontbijt is een goede start van de dag! Een gezellig moment om zo samen de dag te beginnen.

 

Oktober  Voor de herfstvakantie was het de Christelijke kinderboekenweek. We maakten een boekendoos en tekenden de helft van een boek op de deksel. In de deksel een kort boekverslag en in de doos voorwerpen die bij het boek passen. Wat zijn ze mooi geworden. Janiek heeft de prijs van groep 5 gewonnen. Gefeliciteerd.

Oktober 

Met Natuur & Techniek hebben we van alles geleerd over constructies. We maakten van snoepjes en cocktailprikkers een stevige bouwwerken. De snoepjes zullen inmiddels wel op zijn 😉

September
Aan het begin van het schooljaar hebben we extra lessen Sova (sociale vaardigheden). We bespreken regels, verdelen taken en maken groepsopdrachten, omdat leren samenwerken ook belangrijk is. Hieronder onze mooie bosdieren.