U bevindt zich hier: Maatregelen COVID

Maatregelen COVID

Laatste update: 3 december 2021

Geldende maatregelen
Op deze poster ziet u de maatregelen die op dit moment van kracht zijn.

Thuisblijven
In de volgende situaties blijft een leerling thuis:

  • Bij klachten die passen bij corona (ook milde klachten zoals verkoudheid);
  • Als een leerling positief getest is op corona;
  • Als een leerling een positieve uitslag had op een zelftest en wacht op de uitslag van de test bij de GGD;
  • Als iemand in het huishouden coronaklachten heeft en koorts/benauwdheid en deze in afwachting is van de testuitslag. Dit geldt voor zowel kinderen als volwassenen en ongeacht of zij immuun of niet-immuun zijn;
  • Als iemand in het huishouden positief is getest op corona, of als je in nauw contact bent geweest met een besmette persoon in de privésfeer. Dit geldt voor zowel kinderen als volwassenen en ongeacht of zij immuun of niet-immuun zijn;
  • Als er een quarantaineadvies door de GGD is afgegeven.

Hoe lang thuisblijven?

  • Als een leerling zelf positief is getest blijft de leerling tenminste 7 dagen thuis. De leerling mag na 7 dagen weer naar school, mits hij of zij 24 uur klachtenvrij is;
  • Als een huisgenoot positief getest is, maar de leerling zelf niet, dan duurt de quarantaine langer. De leerling blijft eerst tenminste 7 dagen thuis (dit is de quarantaine duur van de besmette huisgenoot). Vervolgens moeten daar 5 dagen bijgeteld worden. Op de vijfde dag mag de leerling worden getest bij de GGD. Is de testuitslag negatief, dan mag de leerling weer naar school. Kiest u er voor om uw kind niet bij de GGD te laten testen, dan moet uw kind nog 10 dagen in quarantaine. Samengevat is de quarantaine duur dus 7 + 5 dagen of 7 + 10 dagen.
  • Als de besmette huisgenoot in isolatie gaat, dan mag er getest worden op dag 5 na het laatste contact met de huisgenoot. Als er gekozen worden om niet te testen duurt de quarantaine na het laatste contact nog 10 dagen.

Besmette klasgenoten
Als een klasgenoot positief getest is op COVID-19, informeren wij de klasgenoten van de leerling. Dat doen we via Parro. De klas hoeft dan meestal niet in quarantaine. Wel geldt dan dat leerlingen die verkouden zijn thuis moeten blijven. De thuisblijfregels worden dan voor deze groep dus iets strenger. Als er meerdere besmettingen in de klas zijn, kan de GGD adviseren om de hele klas naar huis te sturen.